תבשיל וטחינה שהוכנו בכלים חלביים ובשר

שאלה

תבשיל שבושל והוכן בכלים חלביים אך אין בו שום מרכיב חלבי (אף
לא שום ובצל), האם:
א. מותר לאכלו בכלי בשרי? האם זה שונה כשהוא קר? האם
מותר להשתמש בו במצקת בשרית? (לכתחילה / בדיעבד)
ב. האם מותר לחממו במיקרוגל בחזקת בשרי?
ג.האם בכלל מותר לחמם במיקרוגל בחזקת בשרי בכלים חלביים
(לא מאכל עם מרכיבים חלביים)
ד.טחינה שיש בה שום והוכנה בכלים חלביים ונאכלה בכלי בשרי
מפורצלן/חרס, האם זה הטריף את הכלי?
האם ללימון יש דין של בצל/שום?

האם יש בדבר חילוקים בין אשכנזים לספרדים?

תודה וסליחה על השאלות הרבות, ריכזנו שאלות רבות שהצטברו
בביתנו החדש.

 

 

 

 

תשובה

א. מותר לפוסקים כשו"ע ואסור לפוסקים כרמ"א. וכן לגבי מצקת
בשרית. וכן הדין אם הוא חם או קר.
ב-ג. מה כוונתך בחזקת בשרי האם כוונתך שהוא משמש לחימום בשר?
מיקורגל אינו סיר בישול אם כן הוא אינו בחזקת... יש לחמם בו
תבשיל כשהוא מכוסה
ד. השום עצמו הוא חלבי בגל חריפותו וכן הלימון בגלל חמיצותו
וממילא הטחינה חלבית אך היא מכיון שהיא עצמה לא חריפה כל כך
וקרה לכן היא אינה מטריפה בדיעבד את הכלי .

 

 

 

הרב יעקב אריאל |