בשר וחלב בתנור

שאלה

שלום כבוד הרב.
יש לנו תנור עם תא אחד המשמש לבשרי וחלבי.
1. האם מספיק רק לחכות 24 שעות בין אפיית אוכל בשרי לאפיית חלבי?
2. אם גם צריך להפעיל את התנור "על ריק" ביניהם, על איזו
טמפרטורה צריך להפעיל?
3. כמה זמן צריך להפעיל "על ריק"?
4. האם הזמן שבו התנור מתחמם נכלל בזמן הנ"ל?
תודה רבה.

 

 

 

 

תשובה

1. לכתחילה יש להמתין.
2. יש להפעיל ללא אוכל בפנים לחום הגבוה ביותר.
-3. השיעור הוא ליבון קל דהיינו עד שנייר ייחרך. .

כמו"כ לפני החימום יש לבדוק ולנקות במידת הצורך משיירי אוכל,
להחליף תבניות בין חלבי לבשרי.

הרב יעקב אריאל |