כמה זמן ניתן להשאיר קמח טרי ללא קירור

שאלה

אני קונה קמח (מלא) מטחנה של אנשים יר"ש אשר מקפידים על ניפוי וברירת החיטה לפני הטחינה ושמירת הקמח בקירור לאחר טחינתו. אני מקבלת מהם את הקמח- (שיצא מקירור כאמור), אך לא תמיד מספיקה לשים אותו במקרר או במקפיא ולפעמים עובר יום. ברצוני לדעת כמה זמן ניתן להשאיר את הקמח מחוץ לקירור?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

קמח שנמצא בפחות מ 14 מעלות לא מתפתחים הביצים. ההתפתחות היא תוך 20 שעות.


יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

הרב יהודה הלוי עמיחי |